Om George Lucas fick tänka om

Jag har hört att George Lucas sa att om han hade haft tekniken och allt på plats under 70-talet när Star Wars gjordes, så hade han gjort dem som den moderna påbyggnadstrilogin! Vad är det för trams. Jar Jar Binks i någon av de tre första originalen? Nej, tack. Det vill vi inte. Jag tror inte att George Lucas var helt sanningsenlig dock. Det är ju ett helt bisarrt uttalande. Men som jag ser det är det bara ett försvarstal för de senare filmerna som skilde sig så mycket från de gamla rullarna.

Eftersom Star Wars: Episode VII, Star Wars: Episode VIII och Star Wars: Episode IX är i produktion kan man ju ställa sig frågan om de kommer vara mer lika den första eller den andra trilogin. Kanske är de ganska fristående från de båda. Det ska i alla fall bli kul att se hur George Lucas tänkt den här gången. Jag hoppas att han tänkt om igen och närmat sig originaltrilogin.

En sak är säker: när de nya filmerna kommer ut (Star Wars: Episode VII kommer 2015) så kommer det bli ett väldigt drag på spelfigurerna och andra kommersiella kringprodukter igen. Det kommer att få oss på innsmouthsfinest.se att posta en massa fler inlägg och mer frekvent också. Eftersom Star Wars är ett av de allra största varumärkena i filmvärlden lär vi få se väldigt mycket och jag undrar hur mycket internetbaserade kringprodukter som kommer skapas som exempelvis datorspel eller andra spel.